De Waddeneilanden - Paradijs in de Noordzee

De West-Friese eilanden liggen voor de Nederlandse kust in de Noordzee. De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland horen bij de meest favoriete bestemmingen van Nederland. Eindeloze zandstranden, de Waddenzee voor de deur en kleine pittoreske dorpjes maken een verblijf compleet.

 
Bekijk alle accommodaties op de waddeneilanden

Geschiedenis

De geschiedenis van de eilanden
Zandbanken zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van de Waddeneilanden. Grote zandmassa’s werden door de stroming en de golven in de buurt van de kust geplaatst. Ook talloze planten hebben zich door wind en zon uitgebreid. Voor en na werden de zandbanken groter, groeiden en deels zijn duinen ontstaan. Eeuwen vergaan en een riant grazige grond is ontstaan die een dikke turfschicht achterliet. De zeespiegel liep voor een lange tijd niet op, waardoor zich venen hebben kunnen vormen. Pas voor het begin van onze tijdrekening begon de zeespiegel weer te stijgen, het gebied werd overstroomt en de huidige Waddeneilanden zijn ontstaan.

Natuur

Ontdek en geniet
Elk Waddeneiland is uniek en vooral bij natuurliefhebbers zeer gewild. Kom de met de hele familie of vrienden, de vereniging of voor een schoolkamp en boek een ruime accommodatie midden in de natuur. Overtuig uzelf hoe boeiend en ontspannen tegelijk een verblijf op de Waddeneilanden kan zijn.

Texel

Strand en zon
Het eiland Texel biedt haar gasten veelzijdige flora en fauna. Het prachtige duinenlandschap in het westen en de heerlijke standen nodigen u uit voor een leuke strandwandeling langs de zee. De grootste plaats op het eiland is Den Burg. Hier vindt u leuke winkelstraten en gezellige cafés en restaurants. Leuke attracties zijn onder andere het museum 'Eco Mare’ en de zeehonden- en vogelcrèche.

Vlieland

Met de fiets het eiland ontdekken
Het eiland Vlieland is 40 km2 groot en kan het best met de fiets ontdekt worden. Het eiland ligt tussen Terschelling en Texel en heeft naast het 12 km lange zandstrand ook fietspaden van ruim 25 km lengte. Omdat op Vlieland alleen inwoners de auto mogen gebruiken, is een fiets het ideale vervoermiddel. Voor uitstapjes kunt u het openbaar vervoer of een taxi gebruiken. Bezoek Oost-Vlieland met haar mooie haven ‘De Vliehors’. Veel plezier maakt het ook om de het zandgebied van 20 km2 met de trekker te ontdekken. Dus mis niet een tocht met de 'Vliehors Express'. 

Bookedoo tip

Groepsverblijf Ballum-Ameland
Deze accommodatie voor max. 60 personen ligt tussen de dorpjes Ballum en Hollum midden in het natuurgebied. Een ideale locatie voor verenigingen, scholen en familieweekenden. 

Bekijk deze accommodatie

Andere waddeneilanden

Beleef Ameland, Terschelling of Schiermonnikoog
De eilanden Ameland, Texel, Schiermonnikoog, zult u zeker waarderen. Op Ameland ontspant u op eindeloze stranden, bezoekt u de vuurtoren en de mooie natuurgebieden. Samen met de hele groep kunt u s ’avonds lekker op uw eigen terras barbecueën. Op Terschelling is het Wrakken museum in Formerum zeker de moeite waard en op het pittoreske eiland Schiermonnikoog geniet u van de heerlijke uitzicht over de haven. Op welk eiland wilt u de mooiste tijd van jaar verblijven? Kies uw favoriet eiland en boek snel en eenvoudig online uw gezellige groepsaccommodatie op de Waddeneilanden.

8,6
150 gasten geven ons gemiddeld een 8,6!