Alle-groepsaccommodaties-op-de-Waddeneilanden

De Waddeneilanden - Paradijs in de Noordzee

De West-Friese eilanden liggen voor de Nederlandse kust in de Noordzee. De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en Ameland horen bij de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederland. Eindeloze zandstranden, de Waddenzee voor de deur en kleine pittoreske dorpjes maken een verblijf compleet.

 
Bekijk alle accommodaties op de waddeneilanden

Geschiedenis

Het ontstaan van de waddeneilanden
Zandbanken zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van de Waddeneilanden. Grote zandmassa’s werden door de stroming en de golven in de buurt van de kust geplaatst. Ook talloze planten hebben zich door wind en zon uitgebreid. Voor en na werden de zandbanken groter, groeiden en deels zijn duinen ontstaan. Eeuwen vergaan en een riant grazige grond is ontstaan die een dikke turfschicht achterliet. De zeespiegel liep voor een lange tijd niet op, waardoor zich venen hebben kunnen vormen. Pas voor het begin van onze tijdrekening begon de zeespiegel weer te stijgen, het gebied werd overstroomt en de huidige Waddeneilanden zijn ontstaan.

Ameland

Ontspannende vakantie op Ameland
Ameland is één van de meest pure en populaire Waddeneiland van Nederland. U kunt op het eiland lekker struinen en genieten op de schone stranden. Het eiland heeft zijn eigen cultuur en dialect. Onder de Amelanders wordt het dialect nog volop gesproken. Dit tot in tegenstelling tot andere Waddeneilanden. Voor rust kunt u hier natuurlijk ook terecht. Het eiland is 25 kilometer lang en zo’n 5 kilometer breed. Te voet of op de fiets kunt u Ameland ontdekken. De populairste stranden vind u bij Buren, Nes en Hollum. Deze stranden beschikken over een blauwe vlag; een onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan schone en veilige stranden. Ook voor activiteiten bent u bij onze groepsaccommodatie in Ameland aan het juiste adres.

Schitterende-natuur-rondom-uw-groepsaccommodatie

Texel

Weekendje weg op Texel
Op het grootste Waddeneiland van Nederland is er genoeg te doen. Denk hierbij aan lammetjes knuffelen op de schapenboerderij, op bezoek bij de bekendste brouwerij van het eiland, wandelen en fietsen. Maar dit is niet het enige wat het eiland aanbiedt. Naast de vele activiteiten biedt Texel haar gasten veelzijdige flora en fauna aan. In de buurt van deze bezienswaardigheden bevindt zich ook een groepsaccommodatie in Texel waar u met familie, vrienden of sportteams kunt verblijven. Het prachtige duinenlandschap in het westen en de heerlijke standen nodigen u uit voor een leuke strandwandeling langs de zee. De grootste plaats op het eiland is Den Burg. Hier vindt u leuke winkelstraten en gezellige cafés en restaurants. Leuke attracties zijn onder andere het museum 'Eco Mare’ en de zeehonden- en vogelcrèche. Ideaal voor een  luxe vakantie op de wadden.

 

Bookedoo tip

Groepsaccommodatie Ameland 20 personen

De accommodatie bevindt zich in het dorpje Nes. De accommodatie is van alle hedendaagse gemakken voorzien en bied genoeg ruimte en comfort voor een geslaagde vakantie voor 20 personen.

Bekijk deze accommodatie

Vlieland

Met de fiets Vlieland ontdekken
Het eiland Vlieland is 40 km2 groot en kan het best met de fiets ontdekt worden. Het eiland ligt tussen Terschelling en Texel en heeft naast het 12 km lange zandstrand ook fietspaden van ruim 25 km lengte. Omdat op Vlieland alleen lokale inwoners de auto mogen gebruiken, is een fiets het ideale vervoermiddel. Zo is Vlieland grotendeels een autovrij waddeneiland. Voor uitstapjes kunt u het openbaar vervoer of een taxi gebruiken. Bezoek Oost-Vlieland met haar mooie haven ‘De Vliehors’. Veel plezier maakt het ook om het zandgebied van 20 km2 met de trekker te ontdekken. Dus mis niet een tocht met de 'Vliehors Express'. 

Terschelling

Heerlijk eilandgevoel op Terschelling
Tijdens u vakantie of weekendje weg een ware eilandgevoel ervaren in eigenland? Op Terschelling kunt u dit ervaren! Het uitgestrekte eiland biedt u gezellige dorpen en een fantastisch natuurgebied. Kom lekker tot rust in één van onze groepsaccommodatie in de buurt van Terschelling. Geniet van de eindeloze stranden die u uitnodigen tot een heerlijke strandwandeling. Op Terschelling kunt u ook meezeilen op verschillende boten met elk zijn eigen verhaal en excursie. Benieuwd naar een ander eiland in de buurt? Neem dan een dagtocht met de Eilandhopper en bezoek de buren. Op Terschelling zijn er voor jong en oud genoeg leuke evenementen gepand die u een onvergetelijk tijd kunnen bieden.

Schiermonnikoog

Écht tot rust komen
Elk Waddeneiland is geschikt om te wandelen of te fietsen, zo geldt dit ook voor Schiermonnikoog. Maar wat maakt dit eiland nou écht uniek? Schiermonnikoog is namelijk het kleinst bewoonde Friese Waddeneiland met nog geen 1000 inwoners. Daarnaast staat het eiland ook wel bekend als het vogeleiland. Lekker vogels kijken of heerlijk uitwaaien op de uitgestrekte stranden. U kunt er niet genoeg van krijgen. Bij aankomst kunt u direct fietsen huren en het eiland ontdekken. Niets is fijner dan tijd met elkaar door te brengen en samen leuke activiteiten te doen op dit eiland. De groepsaccommodaties bevinden zich in natuurgebieden in de buurt van Schiermonnikoog. Deze accommodaties zijn volledig voor jouw groep ter beschikking gesteld. Hoe lekker is dat?

 

Veel gestelde vragen over de Waddeneilanden

  • Schapenboerderij Texel
  • Texelse Bierbrouwerij
  • De Texelse vuurtoren
  • Raften en kajakken via Wato Events
  • Natuurwandeling met gids
  • Fortuna Vlieland bierbrouwerij 
  • Escaperoom in Vlieland
  • Twee uur paardrijden op het strand
  • Ontdek de natuur met stille elektrische terreinwagens
  • Bunkermuseum Terschelling
  • Zeehonden kijken met de Robbenboot
  • De vuurtoren van Ameland
  • De Koren- en Mosterdmolen de verwachting
  • Een uurtje crossen op een strandcart met een zeil
  • Bunker Wasserman
  • Schelpenmuseum
  • Walviskaken als toegangspoort (herinnering aan de walvisvaart)
  • De vuurtoren
8,6
151 gasten geven ons gemiddeld een 8,6!