Utrecht – Cultuur en natuur in de kleinste provincie van Nederland

Klein, maar fijn, zo presenteert zich Utrecht als de kleinste van de Nederlandse provincies. Bij een verblijf in een groepsaccommodatie in Utrecht is een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad zeker de moeite waard. De omgeving nodigt u uit om in de tijd terug te gaan en de schitterende kastelen en burchten te ontdekken.

Bekijk alle accomodaties in Utrecht

Utrecht

Historisch centrum
De kleine provincie Utrecht ligt in het hartje van Nederland. De universiteitsstad biedt voor ieder wat wils. De wereldberoemde Dom met haar markante toren en het mooie klokkenspel uit de 16e eeuw is ver buiten de stadgrens bekend. Of bekijk samen met de groep het St.-Catharine-kathedraal of het paushuisje uit de 15de eeuw. Dit gebouw is het geboortehuis van de enige paus Hadrian VI.

Wandelen

Wandelen tussen zand en heidevelden
Kiest u voor een groot groepsverblijf of juist voor een charmant boerderijtje voor de hele familie? Er is keuze genoeg. Vanaf hier kunt u de mooiste streken en bezienswaardigheden van Utrecht ontdekken. Maak een leuke wandeltocht door de Heuvelrug en ontdek de mooie wandelpaden welke door de heidevelden en bossen voeren. Talrijke restaurants en cafés liggen naast de fiets- en wandelpaden, ideaal om even bij te komen en van de zon te genieten.

Geschiedenis

Op historische sporen van Keizer Wilhelm
De heuvelrug is niet alleen de naam van het natuurgebied, maar ook de naam van een klein dorpje in de provincie. Hier vindt u prachtige villa’s en landhuizen. Een van de meest bekende is het huis Doorn het laatste domicilie van Keizer Wilhelm II. Ga op ontdekking en volg de keizerlijke sporen. Ook het kasteel Amerongen is een leuk uitje voor cultuurliefhebbers. Utrecht zit vol met bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn.

Bookedoo tip

Groepsverblijf Vinkeveen
Dit voormalige gymnastieklokaal is omgebouwd tot een sfeervolle groepsaccommodatie voor max. 75 personen. 

Bekijk deze accommodatie

Groepsaccommodatie

Grote vakantiehuizen voor wandelaars, natuurliefhebbers en fotografen
Beleef Utrecht op zijn mooist met haar bloeiende landschap, cultuur en geschiedenis. Hier zullen hobbyfotografen, wandelaars en natuurliefhebbers zich zeker op hun gemak voelen. Onze groepsaccommodaties bevinden zich dichtbij de beroemde grachtengordel van Utrecht. Een wandeling langs de oudegracht, werfkelders en de lieve restaurants zorgen voor een terugkeer van bezoekers naar deze mooie stad. 

8,6
151 gasten geven ons gemiddeld een 8,6!