Onze algemene voorwaarden

Bookedoo.nl respecteert en beschermt de privacy van alle gebruikers van de site en zorgt dat uw persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld. In het privacy statement wordt precies uitgelegd welke gegevens worden verzameld en wat wij met deze gegevens doen.

1. Boekingen

Je kunt direct via onze site een groepsaccommodatie boeken. Hoe doe je dit? Ga naar de betreffende accommodatie. Klik op “Beschikbaarheid en prijs”, vul de gewenste aankomst- en vertrekdatum en het aantal gasten in. De huursom en bijkomende kosten worden meteen getoond. Klik daarna op “Nu boeken” en vul de verdere gegevens in. Hier zijn ook extra’s bij te boeken. De boeking dient ten alle tijden binnen 24u bevestigd te worden door de beheerder/eigenaar van de groepsaccommodatie aan Bookedoo.nl (m.u.v. de weekenden en feestdagen). Na de bevestiging van de beheerder/eigenaar aan Bookedoo.nl is de boeking definitief en heeft de opdrachtgever een betaalverplichting. Mochten er bijzonderheden zijn, dan word je daarover uiteraard zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je gaat een verhuurovereenkomst aan met de eigenaar van de accommodatie. Wij zullen je boeking zo snel mogelijk schriftelijk per email bevestigen en je gegevens doorgeven aan de eigenaar van de accommodatie.

In de bevestiging die je van ons ontvangt, staan de naam en adresgegevens van de groepsaccommodatie en de eigenaar/beheerder. De overeenkomst zelf, evenals de financiële afwikkeling, wordt door de desbetreffende (huis)eigenaar met je geregeld. Na de boeking heb je dan ook enkel contact met de huiseigenaar. Uiteraard kun je na boeking met vragen of andere zaken altijd contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via de mail.

Bookedoo.nl treedt op als bemiddelaar voor de totstandkoming van huurovereenkomsten van de groepsaccommodaties. Op de relatie tussen opdrachtgever en Bookedoo.nl zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Op de huurovereenkomst die tot stand komt tussen de opdrachtgever en de verhuurder, bij welke overeenkomst Bookedoo.nl geen partij is, zijn de algemene voorwaarden zoals die door de verhuurder worden gehanteerd, van toepassing. De opdracht aan Bookedoo.nl voor het reserveren van een accommodatie is voor jou als opdrachtgever bindend. De (aan)betaling van de huursom geschiedt vervolgens via een e-mail van de verhuurder, die je binnen 5 tot 7 werkdagen na de reservering ontvangt.

Een annulering of wijziging wordt eveneens uitgevoerd conform de voorwaarden die van toepassing zijn op de huurovereenkomst tussen de opdrachtgever (boeker) en dienstverlener (beheerder/eigenaar).

Het kan in een enkel geval voorkomen dat de boeking van uw verblijf niet door kan gaan omdat er onverhoopt toch geen beschikbaarheid is voor het verblijf van uw keuze. In een dergelijk geval nemen wij uiterlijk binnen 3 werkdagen nadat uw boeking is gemaakt contact met u op, waarbij we uiteraard ons best zullen doen om een passend alternatief aan te bieden.

2. Betaling
De reissom dient u, afhankelijk van de verhuurder, vooraf of bij aankomst te betalen. De verhuurder kan ook een aanbetaling van u verlangen. Dit is echter afhankelijk van de verhuurder en het moment van reserveren. De meeste verhuurders vragen tevens een waarborgsom per verblijf. De hoogte van de waarborgsom staat in de meeste gevallen aangegeven bij het verblijf. De waarborgsom kan afwijken van de getoonde waarborgsom op de website (door bijvoorbeeld boeking door risicogroep). De verhuurder bepaalt ten alle tijden de hoogte van de waarborgsom.

3. Uitgesloten van herroepingsrecht
Voor diensten waarbij een reservering van toepassing is (zoals vervoer, horeca en vrijetijdsbesteding) geldt geen bedenktermijn. Het herroepingsrecht is daarop niet van toepassing. Dit betekent dat u niet gebruik kunt maken van het recht om onze producten kosteloos binnen 14 dagen te retourneren. Na een boeking via Bookedoo.nl kunt u zich daarom niet beroepen op het herroepingsrecht.

4. Annuleringen

Indien je bij ons een bepaalde accommodatie hebt geboekt, dan geldt deze boeking als een definitieve boeking (na bevestiging van de beheerder/eigenaar aan Bookedoo.nl) van de desbetreffende accommodatie. Ben je genoodzaakt deze te annuleren? Dan moet je dit schriftelijk aan ons melden. Wij leggen je dan de vervolgstappen uit.

Voor de overige gevolgen van annulering verwijzen wij je naar de voorwaarden welke van toepassing zijn op de desbetreffende accommodatie. In de meeste gevallen zijn de  RECRON voorwaarden voor groepsaccommodaties (zie hieronder, artikel 6) van toepassing;

Artikel 6: Annulering
Bij annulering betaalt de contractant een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:

  • bij een annulering meer dan twaalf maanden voor de ingangsdatum, 10% van de overeengekomen prijs;
  • bij annulering binnen twaalf tot zes maanden voor de ingangsdatum, 30% van de overeengekomen prijs;
  • bij annulering binnen vier tot zes maanden voor de ingangsdatum, 70% van de overeengekomen prijs;
  • bij annulering binnen twee tot vier maanden voor de ingangsdatum, 80% van de overeengekomen prijs;
  • bij annulering binnen twee maanden voor de ingangsdatum, 95% van de overeengekomen prijs;
  • bij annulering op of na de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs.

Ook indien u niet verschijnt op de ingangsdatum bent u 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten) verschuldigd. 

De servicekosten van 25 euro worden te allen tijde in rekening gebracht en zijn niet terugvorderbaar. 

5. Klachten
U bent gerechtigd eventuele klachten voor te leggen aan bookedoo.nl. Bookedoo.nl zal de klacht binnen 14 dagen afhandelen. Klachten kun je melden via email (info@bookedoo.nl) of schriftelijk via Bookedoo, Hegedyk 2, 8601 ZR in Sneek. Dit is tevens ons bezoekadres. Tijdens het verblijf dient u uw klacht binnen 24 uur te melden aan de eigenaar/verhuurder. Indien de klacht na 48 uur gerekend vanaf de eerste melding niet is verholpen, dient huurder contact op te nemen met Bookedoo.nl. Deze melding kan tijdens kantooruren telefonisch plaatsvinden via nummer +31 515-435060.

Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Wijziging van deze voorwaarden
Bookedoo.nl behoudt het recht de voorwaarden waaronder deze website wordt aangeboden te wijzigen.

Copyright
Copyright © Bookedoo.nl 2006-2020. Alle rechten voorbehouden.

Afbeeldingen, logo’s en teksten op de website van Bookedoo.nl zijn beschermd door het Nederlandse auteursrecht. Tenzij anders vermeld, mag niets van deze website worden verspreid, gebruikt of overgenomen zonder de schriftelijke toestemming van Bookedoo.nl.

6. Akkoord met gedragsregels en schades

Wanneer u bij bookedoo boekt gaat u akkoord met de volgende gedragsregels die gelden voor alle accommodaties. Wanneer een accommodatie eigenaar kiest om van deze regels af te wijken gelden deze regels tezamen met de regels van bookedoo.

  • vanaf 23:00 is het buiten stil op het gehele terrein van de accommodatie
  • wanneer er schade is veroorzaakt op de accommodatie die hoger is dan de borg kan de gehele groep aansprakelijk worden gesteld voor de gehele schade die er is veroorzaakt
  • alle groepen gedragen zich naar redelijkheid en billikheid en houden zich aan de gedragsregels